Bel vrijblijvend:
0572 - 373 582

Wandelend Hongarije verkennen

Wandelend Hongarije verkennen

Met deze 8 daagse groepsreis wandelend Hongarije verkennen wandelt u over uitgestrekte heuvels, bossen en geniet u van unieke uitzichten. Hongarije is een mooi land om al wandelend te verkennen en heeft verrassend veel te bieden. Tijdens deze reis verblijft u in de streek Somogy in het zuiden van het land vlakbij het imposante Balatonmeer. U vindt hier een mooi, zacht, bebost heuvellandschap. Niet gehinderd door hekken en omheiningen is het fijn wandelen door de uitgestrekte heuvels en bossen, langs wijngaarden en meren.
De wandelingen variëren tussen de 15 en 22 km door een glooiend landschap met soms wat klimmetjes en afdalingen. De tochten worden begeleid door een Nederlands sprekende gids die in de omgeving woont en de regio zeer goed kent.

De omgeving

In de omgeving zijn mooie historische stadjes te vinden die een bezoek zeker waard zijn. In de thermale baden in de buurt is het goed ontspannen na een lange wandeling en heerlijk om met name de gewrichten en huid eens lekker te verwennen. De wandelingen leiden langs traditionele dorpen waar veel mensen nog hun eigen groenten en wijn verbouwen. Op het erf staat vaak een apart wijnhuisje met kelder op de wijnberg. Interessant om eens een kijkje binnen te nemen.

Accommodaties

Tijdens de groepsreis verblijft u in gerenoveerde tanya’s, de kenmerkende boerderijen van deze streek in het dorp Somogyacsa. Vauit de tanya’s heeft u uitzicht over de glooiende heuvels. Er is een zwembad met groot terras vanwaar u een geweldig uitzicht heeft over de Koppany vallei. Het verblijf is op basis van een tweepersoons kamer en voor de maaltijden worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt. Op de Hongaarse avond wordt er buiten gekookt in een ketel aan de driepoot boven een houtvuur.

Klik hier voor een filmpje over het gebied

Hoogtepunten:

 • De Hongaarse cultuur en gastronomie
 • Zuivere lucht, fantastische vergezichten met prachtige glooiende landschappen
 • De gastvrije mensen
 • Prachtige routes vol afwisseling en geschikt voor de geoefende en minder geoefende wandelaars
 • Verblijf in een authentieke luxe boerderij
 • Lekker puur eten, zoveel mogelijk Hongaarse gerechten van regionale eerlijke producten

Genieten en ‘onthaasten’ wie wil dit nou niet….

Ons verblijf ligt midden in natuurpark Koppány-Völgy in de provincie Somogy in Hongarije. Een bosrijk gebied van 16.500 hectare met meertjes, een glooiend heuvellandschap, natuurlijke bronnen en omvat 12 dorpen waar de tijd 40 jaar stil heeft gestaan. In de directe omgeving kun je er wandelen/fietsen, paardrijden, maar vooral genieten van de rust en de natuur. Er zijn enkele restaurants in de buurt maar ook musea (o.a. in Andocs op 7 km) en je kunt er lokale producten kopen als honing, wijn, pálinka en jam, borduur- en kantwerk. Genieten en ‘onthaasten’ dus!

Prachtige wandelingen in het Hongaarse landschap, met een fijn landklimaat. Zwembad met uitzicht over de Koppány vallei, versterkt het “Villa Felderhof gevoel”! Genieten van prachtige panorama uitzichten over het heuvellandschap met oerbossen, akkers en wijngaarden. Bij ons is er aandacht voor het pure leven zoals, buiten koken in een ketel boven een houtvuur. Relaxen in het thermálbad Igal(8 km afstand) of lekker thuis een boek lezen in de hangmat onder de notenboom.

Wij logeren in authentieke tanya’s, dit zijn typische boerderijen van deze provincie. Met diverse mooie terrassen, pergola, zwembad, buiten grill, fruitbomen en wijndruiven. De kamers zijn voorzien van een gezellige woonkamer met DVD-speler, LED TV, een minibar en uiteraard Wi-Fi. Verder nog een keuken, badkamer en fijne slaapkamers voorzien van heerlijke bedden.

Vanaf mei t/m september kunt u gebruik maken van ons zwembad.

De Bonbini Bar (binnen en buiten) is de centrale plaats tijdens je verblijf in Somogyacsa. Heerlijke Hongaarse gerechten, een drankje en een hapje. Ontbijt vanaf 8 uur en dagelijks geopend tot 23 uur. Je bent van harte welkom!

Programma

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Budapest, transfer naar de accommodatie in  Somogyacsa. U wordt ontvangen met een Hongaars welkomstdrankje en hapje. Na de kamerverdeling kunt u lekker bijkomen.

Dag 2
Na een goed ontbijt maken we ons klaar voor de wandeling door de directe omgeving. We wandelen de zogenoemde “ 4-dorpen route”. U krijgt met deze tocht al een goede indruk van het leven in Hongarije. Onderweg genieten we van een lekkere picknick lunch, die onderweg voor ons klaar staat. De wandeling is ca. 20 km en kan, afhankelijk van de groep, iets langer of korter gemaakt worden.

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken we naar het beginpunt van de wandelroute “Kereki”. We wandelen via een pittig klimmetje langs de restanten van een middeleeuwse burcht en genieten van onze meegebrachte lunch in één van de dorpscafés in het wijndorp Kötcse. De tocht leidt ons langs wijngaarden en door dichte bebossing maar ook weidse vergezichten trekken voorbij. Regelmatig zien we herten, reeën en zwijntjes. We komen langs het hoogste punt van de provincie Somogy (316 m) en het einde van de wandeling brengt ons in het beeldenpark van Szóbor waar onze chauffeur ons op staat op te wachten. De wandeling, met wat klimmetjes en dalingen, is ca. 22 km maar eventueel in te korten.

Dag 4
Na het ontbijt worden we bij het beginpunt van de wandelroute “Deséda-meer” afgezet. Deze mooie route loopt langs het meer en is geheel vlak. We starten aan de zuidkant en komen onder meer een uitkijkpost en diverse monumenten tegen. Op het eerste gedeelte komen we nog wat bebouwing tegen maar verderop lopen we puur door de natuur. Prachtige uitzichten over het water afgewisseld met een bosrijke omgeving. De lunch is weer geheel verzorgd en staat klaar als we op de overdekte lunchplaats komen. Het tweede deel van de wandeling leidt ons door ‘een Arboretum’: een tuin met zeldzame bomen. De rondwandeling is ca. 22 km.

Dag 5
Vandaag een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. U kunt bijvoorbeeld de bus nemen naar Kaposvár, de provincie hoofdstad of naar het thermálbad in Igal, waar u kunt zwemmen in geneeskrachtig water of een heerlijke massage kunt ondergaan. U kunt natuurlijk ook lekker “thuisblijven”, luieren, lezen of de directe omgeving wat verder verkennen.

Dag 6
We rijden met onze minibus naar het startpunt van de wandelroute in Ságvár. De “Ságvár-route” is afwisselend en met hier en daar een klimpartij. Feitelijk lopen we over drie heuvelruggen vanwaar we mooie uitzichten hebben op het machtige Balatonmeer. Onderweg genieten we op een mooi plekje van onze meegebrachte picknick lunch. Aan het eind van de route worden we weer opgehaald.

Dag 7
Vandaag maken we een wandeling over het schiereiland Tihany. We steken met de pont het Balatonmeer over, wandelen langs grotten waar in de 11e eeuw monniken leefden en hebben prachtig uitzichten over het Balatonmeer. We lunchen in een restaurant in het centrum van Tíhany. We wandelen verder rond het Belsö Tó (meertje) en komen o.a. langs het Arany-Ház –het gouden huis– dat bestaat uit rotspartijen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en ons een fraai uitzicht over het schiereiland bieden. Het laatste gedeelte van deze tocht voert door een klein bosgebied van waar we langzaam weer in de bewoonde wereld komen. Na de wandeling hebben we nog tijd om in het stadje van Tihany rond te lopen voordat we weer opgehaald worden. Wandeling totaal ca. 14 km.
Op onze mooie dorpslokatie hebben we ’s avonds de “Hongaarse avond”. Er wordt buiten pörkölt gekookt boven een knapperend vuurtje. Met de klanken van Hongaarse muziek en dansen voor de liefhebbers of gewoon heerlijk rond het vuur zittend, komt zo ook deze dag teneinde. 8

Dag 8
Na het ontbijt einde programma en vertrek naar het vliegveld van Budapest.

Dagprogramma onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat we het programma moeten aanpassen i.v.m. weersomstandigheden of lokale gebeurtenissen.

Prijzen:

8 daagse  Single reis Wandelend Hongarije ontdekken van 21 t/m 28 april 2019
Gebaseerd op een gedeelde 2-persoonskamer € 645,- per persoon Boeken
Gebaseerd op basis van een 1-persoonskamer € 770,- per persoon Boeken

8 daagse  Groepsreis Wandelend Hongarije ontdekken van 16 t/m 23 juni 2019 (gegarandeerd vertrek)
Gebaseerd op een gedeelde 2-persoonskamer € 645,- per persoon Boeken
Gebaseerd op basis van een 1-persoonskamer € 770,- per persoon Boeken

8 daagse  Groepsreis Wandelend Hongarije ontdekken van 15 t/m 22 september 2019 (gegarandeerd vertrek)
Gebaseerd op een gedeelde 2-persoonskamer € 645,- per persoon Boeken
Gebaseerd op basis van een 1-persoonskamer € 770,- per persoon Boeken

8 daagse  Groepsreis Wandelend Hongarije ontdekken van 29 september t/m 6 oktober 2019 (gegarandeerd vertrek)
Gebaseerd op een gedeelde 2-persoonskamer € 645,- per persoon Boeken
Gebaseerd op basis van een 1-persoonskamer € 770,- per persoon Boeken

Inclusief:

 • Transfers van en naar het vliegveld bij Budapest wanneer de retourticket door ons is verzorgd. Dit i.v.m. met aankomst tijd alle andere gasten.
 • Transport tijdens het wandelprogramma inclusief de luchthaventransfers
 • 7 Overnachtingen.
 • Ontbijt, lunchpakket/picknick (lunch in eetgelegenheden voor eigen rekening) en diners.
 • Nederlandse wandelgids en begeleiding
 • Bij de accommodatie gratis water, thee en koffie
 • Gebruik zwembad (geopend van mei tot oktober) en WiFi

Exclusief:

 • Vliegtickets tegen kostprijs. Deze kunnen wij voor u verzorgen.
 • Eventuele transfers kosten bij het “niet samen vliegen”. Redelijke busverbindingen.
 • De consumenten bijdragen van het garantiefonds € 15,00 per boeking.
 • Boekingskosten € 20,-
 • Lunch in eetgelegenheden, zie programma
 • Alle persoonlijke uitgaven en de consumpties onderweg en in bij de accommodatie.
 • Alle overige kosten.

Eventuele opties (deze vermelden op het boekingsformulier:

 • Vliegticket met 10 kg. handbagage tegen kostprijs
 • Eventueel extra ruimbagage vanaf € 40,-
 • Aparte transfer Budapest – Somogyacsa € 120,-

Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden:
Na tot stand koming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan.
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

8-daagse-vakantie-hongarije-bij-het-Balatonmeer wandelen-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelend-op-ontdekkingsreis-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelreis-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelvakantie-met-streek-gerecht-hongaarse-goulash 8-daagse-wandelreis-door-de-balkan-bij-het-balatonmeer wandelreis-door-de-balkan wandelvakantie-door-de-balkan wandelvakantie-met-nederlandse-gids-door-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-door-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-door-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-door-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-door-hongarije wandelreis-met-nederlandse-gids-door-de-balkan wandelvakantie-met-nederlandse-gids-door-hongarije wandelend-op-ontdekkingsreis-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelreis-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer wandelend-op-ontdekkingsreis-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-hongarije-bij-het-balatonmeer 8-daagse-vakantie-hongarije-bij-het-Balatonmeer wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelvakantie-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelreis-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelreis-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelreis-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije wandelreis-met-nederlandse-gids-in-het-natuurpark-Koppány-Völgy-in-de-provincie-Somogy-hongarije 8-daagse-wandelvakantie-door-de-wijnstreek-in-hongarije 8-daagse-wandelvakantie-door-de-wijnstreek-in-hongarije 8-daagse-wandelvakantie-door-de-wijnstreek-in-hongarije 8-daagse-wandelvakantie-door-de-wijnstreek-in-hongarije 8-daagse-vakantie-hongarije-bij-het-Balatonmeer
KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL67 ABNA 0488944538
Spring naar de toolbar