Bel vrijblijvend:
0572 - 373 582

Ontdekking van de Carian Trail

Ontdekking van de Carian Trail

Langs de ruige kust van de schiereilanden van Bozburun en Datça en de afgelegen baaien gaat u wandelend de ontdekking van deze Ontdekking van de Carian Trail beleven. De Carian Trail is de meest recent gepresenteerde lange afstand wandeltocht in Turkije. De 800 kilometer van wandelroute zijn te verdelen in secties: de Turkse Rivièra, langs zowel de Egeïsche zee en Middellandse Zee en landinwaarts door het ruige Carian achterland. Deze trail is vernoemd naar de oude Carische beschaving die het gebied bewoonde, tijdens de wandelingen zal je ontdekken dat deze regio rijk is aan natuurlijke schoonheid en rijk aan archeologische bezienswaardigheden. De route geeft toegang en genot voor jong en oud tot een minder bekende en ongerepte regio vol kleur en traditie. Volg de met stenen geplaveide wegen en muilezel paden die de dorpen verbinden door weelderige bossen, olijfbomen en amandel plantages. Kom en geniet van de mix van feiten en mythen van dit fascinerende gebied – speeltuin van de goden!

De regio

Datça en Bozburun zijn een verademing na de massa toeristische bestemmingen van Marmaris, Antalya en Bodrum. De schaars bevolkte schiereilanden zijn bergachtig en bebost met beschutte baaien en hebben hun eigen langzame tempo en zijn grotendeels onbedorven als gevolg van een verbod op grote hotelontwikkeling. Een combinatie van een gunstig klimaat, warme zeewateren, weelderige bossen, ruige bergen en ongerepte stranden maken dit een ideale bestemming voor diegenen die een zekere afgelegen ligging willen ervaren. Veel van de schiereilanden zijn beschermd en het bos is de thuisbasis van veel wilde dieren, opmerkelijk zijn de berggeit en de ongrijpbare wilde kat Caracal Caracal en veel inheemse plantensoorten. Met zijn talloze afgelegen baaien onaangetast door ontwikkeling, voelt het wandelen hier alsof je je in een magische parallelle werkelijkheid bevindt ten opzichte vol gepakte hotels met luidruchtige vakantiegangers.

Om naar uit te kijken

Naast het feit dat de regio beroemd is om de “drie BS”: Baden (amandelen), Bal (honing) en Balk (vis), staat het gebied ook bekend als een belangrijk centrum voor botenbouw in Turkije. Afgezien van de landbouw, visserij, toerisme, bootbouw en sponsduiken kunnen ook de belangrijke produkten voor de lokale economie rechtstreeks worden ervaren. Wacht tot je de wilde tijmhoning hebt geproefd!

Hoogtepunten

 • Treed in de voetsporen van de oude Carische beschaving
 • Wandeling met een adembenemend uitzicht op zowel de Egeïsche zee als de Middellandse Zee
 • Volop gelegenheid om te zwemmen in prachtige baaien en turquoise wateren
 • Bekijk traditionele bootbouwers op het werf
 • Leer meer over een van de belangrijkste agrarische producten van de regio: Honing!
 • Boottocht naar Dalyan om de Lycische rotsgraven te zien

Zie programma!

Programma

Om deel te nemen aan onderstaand programma is het belangrijk om aan een aantal facetten te voldoen:

 • Goede basis conditie
 • Ervaring om in de bergen te lopen
 • Goede ingelopen wandelschoenen met goed profiel!

Kinderen van 10 jaar en ouder met wandelervaring zijn welkom op deze reis.

Wil je het op jouw manier doen of individueel zonder gids? Elk deel van deze tour kan worden aangepast of uitgebreid. Informeer!

DAG 1
Welkom in Turkije! Aankomst en ontvangst op de luchthaven Dalaman. Transfer naar het pension op het schiereiland Bozburun. Bozburun is de belangrijkste stad van het schiereiland. Afhankelijk van de aankomsttijd is er ruimte om de omgeving te verkennen tot het diner. Welkomstdiner en oriëntatie overleg in het pension.

DAG 2
Na het ontbijt in het pension, een korte transfer naar Bahçeli die ons brengt naar het beginpunt van ons pad. Onze route volgt een parcours met uitzicht op de ruige kust en de majestueuze beboste bergen. Picknick lunch met ten zuiden van ons het uitzicht op het Griekse eiland Rhodos. Na ongeveer een 5-uur durende wandeling met uitzicht op steile rotsen die uitkomen in de zee, genieten we van een drankje in het theehuis in het dorp Taşlıca, toepasselijk “stenig” genoemd naar het lokale gebied en gelegen in een vallei onder ons. Dit is het zuidelijkste dorp op het schiereiland. Transfer terug naar het pension in Bozburun of als de tijd het toelaat, is er een optie om de Honing Huis te bezoeken in Osmaniye (Marmaris Honey House).

Lengte 12 km – klimmen/dalen 600 m/600 m

DAG 3
Een korte transfer van ons Guesthouse brengt ons terug naar ons eindpunt van gisteren, Tașlıca dorp, vandaar uit zullen wij onze wandeling voor vandaag voort te zetten. De weg loopt verder naar het zuiden langs zeer oude gecultiveerde landbouwpercelen. Aan het einde van het 8 km lange pad bereiken we een kleine natuurlijke inham genaamd Serçe Limanı (Sparrow Bay), waarin boten vaak schuilen tegen stormen. We kunnen hier in de oceaan zwemmen en/of afkoelen met een koud drankje. Transfer terug naar ons hotel in Bozburun. Diner in een van de vele restaurants die zich langs de kust uitstrekken en hun vers gevangen vis aanbieden tijdens ons verblijf in Bozburun.

Lengte 8 km – stijgen/dalen 350 m/350 m

Dag 4
We beginnen onze wandeling in het dorp Cumhuriyet, een ander dorp aan de kust. We volgen het pad door struikgewas net boven de kustlijn langs de verspreide ruïnes van een oude haven die verbonden is met de plaats Thyssanos. We lopen langs de kust langs andere oude stenen ruïnes en kleine dorpjes aan de kust voordat we de belangrijkste werf van Bozburun passeren, die beroemd is om zijn houten gullets. We eindigen onze wandeling in Bozburun bij ons pension.

Lengte 14 km – stijgen/dalen 600 m/600 m

Dag 5
Vandaag is onze laatste dag op het schiereiland Bozburun en we beginnen onze wandeling in het kleine bergdorpje Bayır, waar een van de belangrijkste cafés profiteert van de schaduw van een eeuwenoude plataan. Het pad voert ons door groene weiden en schaduwrijke dennenbossen. We zullen ruim de tijd nemen om te genieten van de Turgut şelale/waterval met zijn koele bronwater, de vloeibare barnsteen en platanen.We verkennen de ruïnes van Hydas, waaronder een Byzantijnse kerk, waterput en kasteelmuren en genieten van een adembenemend uitzicht op de baai van Selimiye en de vesting van Hisarönü.In het dorp Turgut zullen we genieten van een drankje en vervolgens rijden naar Mesudiye op het schiereiland Datça.

Lengte 14 km – stijgen/dalen 530 m/640 m

Dag 6
Vrije dag in Mesudiye. Optie om een ​​korte wandeling te maken. Ontdek op uw gemak de stad, die zich over de heuvel uitstrekt met een spectaculair uitzicht op de kust, of kruip lekker weg met een goed boek en om uw benen te laten rusten voor de dag van morgen. In de afgelopen jaren worden er veel van de oude stenen villa’s gerestaureerd.

Dag 7
Onze ochtend begint vroeg in het noordwesten van het schiereiland Datça in Murdala. Onze bestemming vandaag is de oude ruïne van de zeehaven van Knidos. Het eeuwenoude pad voert ons hoog de berg op, met een prachtig uitzicht op zee en een schitterend panorama van de Griekse eilanden, die als onze gids fungeert. Halverwege stoppen we voor een picknick lunch en hebben we de gelegenheid om te genieten van een frisse duik. Knidos was een belangrijke zeehandelshaven en een centrum van kunst en wetenschap. Het is ook bekend om zijn naaktbeeld van Aphrodite, het eerste monumentale naakt in de klassieke beeldhouwkunst. Terug met de minibus naar onze accommodatie in Mesudiye.

Lengte 14 km – stijgen/dalen 500 m/500 m

Dag 8
We vertrekken vanochtend rechtstreeks vanuit het pension en lopen in westelijke richting door olijfterrassen en aromatische struiken met wilde tijm. We lopen op een hoogte van ongeveer 150-200 m boven de kust met een prachtig uitzicht, eindigend in het kleine resort dorpje Palamutbükü met zijn turquoise wateren en een gelegenheid om te zwemmen. Transfer naar ons pension in Mesudiye voor de nacht.

Lengte 15 km, totale klim/dalen 917 m

Dag 9
Opnieuw vertrekken vanuit ons pension in Mesudiye. Vandaag verkennen we de Carian Trail naar het oosten. We volgen verschillende soorten paden maar altijd met een prachtig uitzicht op de zee en de Griekse eilanden Symi, Tilos en Rhodos. We zullen deze middag doorbrengen in de prachtige baai van Domuz Çukuru om te zwemmen en tot rust te komen. Onze wandeling eindigt in Kargı-baai en de minibus brengt ons naar Datça, waar we de nacht in een pension zullen doorbrengen.

Lengte 15 km – stijgen/dalen 700 m/700 m

Dag 10
Na het ontbijt gaan we naar Dalyan. Vandaag een boottocht van een halve dag voor ontspanning en cultuur. Afhankelijk van de interesse van de groep kunnen we ervoor kiezen om een ​​boottocht te maken naar de Lycische rots graven van Caunos, uitgebeiteld in een steile rotswand boven de rivier de Dalyan, waaronder het leven in Dalyan draait; of neem een ​​route langs de kust naar het Iztuzu strand, beroemd als beschermd gebied voor zeeschildpadden. Vrije tijd tot het avondeten in Dalyan. Overnachting in pension in Dalyan

Dag 11
Dag van vertrek. Transfer naar de luchthaven Dalaman. Afhankelijk van de tijd van vertrek, misschien nog gelegenheid om in Dalyan tijd door te brengen. Tot ziens en zie je graag een volgende keer weer!

Route                    Bozburun and Datça Peninsulas
Moeilijkheid           Makkelijk tot matig moeilijk (gele wandelschoen)
Accommodatie      10 nachten in verschillende pensions of kleine hotels
Wanneer               In de maanden: maart / april / mei / september / oktober
Groepsgrootte:      Maximaal 12. Gegarandeerd bij 4 personen. 

Arrangementen:

11 daagse verblijf op basis van een 1-persoonskamer (indien mogelijk)  € 1.295,00 p.p. / Boeken

11 daagse verblijf op basis van een gedeelde 2-persoonskamer   € 1145,00 p.p. / Boeken

Gebruik 1 boekingsformulier voor u en uw medereizigers en vermeld onder opmerkingen o.a. de datum van de door u verlangde periode.

 • Goede fitness, Basic Alpine ervaring en geschikte schoeisel (met goed profiel!) worden aanbevolen
 • Wil je het op jouw manier doen of individueel zonder gids? Elk onderdeel van deze vakantie kan aan de wensen van onze gasten worden aangepast of tot een langer verblijf worden uitgebreid met bezoeken aan culturele of historische bezienswaardigheden of plaatselijke dorpen. Neem hiervoor a.u.b. contact met ons op!

Wat is inbegrepen:

 • Luchthaven tranfers Dalaman op aankomst- en vertrekdagen
 • 10 Overnachtingen in diverse pensions/kleine hotels op basis van gedeelde tweepersoonskamer met uw eigen faciliteiten
 • 3 maaltijden per dag (ontbijt. lunch, diner) inclusief water, koffie en thee
 • Engels talige plaatselijke gids
 • Kinderen 10 jaar en ouder zijn welkom. Kinderen van 7 tot 12 jaar krijgen 50% korting.

En wat komt er nog bij:

 • Retour vliegtickets naar Dalaman.
 • De consumenten bijdragen van het garantiefonds GGTO € 15,- per boekingsformulier.
 • Visum kosten ca € 20,- per persoon, zelf online te boeken.
 • Boekingskosten € 25,-
 • Alle persoonlijke uitgaven en de consumpties in de pensions.
 • Alle overige kosten.

Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden:
Na tot standkoming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan.
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

11-daagse-wandel-vakantie-Carian-Trail-schiereilanden-Bozburun-en-Datca 11-daagse-groepsreis-Carian-Trail-schiereilanden-Bozburun-en-Datca 11-daagse-groepsvakantie-Carian-Trail-schiereilanden-Bozburun-en-Datca 11-daagse-wandel-vakantie-Carian-Trail-schiereilanden-Bozburun-en-Datca 11-daagse-wandelreis-Carian-Trail-schiereilanden-Bozburun-en-Datca 11-daagse-wandel-vakantie-Carian-Trail-schiereilanden-Bozburun-en-Datca
KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL67 ABNA 0488944538
Spring naar toolbar