Bel vrijblijvend:
0572 - 373 582

Ezeltrekking door het Latmos gebergte

Ezeltrekking door het Latmos gebergte

Beleef met ons en onze trouwe langorige metgezellen Ezeltrekking door het Latmos gebergte. We nemen u mee op een tocht over de hellingen met de heilige olijfbomen, weelderige bossen en met stenen bezaaide berghellingen voor deze onvergetelijke vakantie ervaring. Ten zuiden van Izmir aan de oevers van het prachtige Bafameer ligt dit ongerepte juweeltje van het landelijke Turkije. De dorpelingen leiden hun koeien door het enige straatje van Kapikiri naar de bergweide. De monumentale huisjes die zijn vaak ontstaan uit oude reünies en staan vaak op onmogelijke plekken zoals reusachtige rotsplaten. Het geheel is eigenlijk onmogelijk om goed te omschrijven. Het dorp Kapikiri is het startpunt van de ezeltrekking. De tocht voert ons diep in de plooien van het uitnodigde Latmos gebergte en je verblijft 5 nachten onder de sterren.  Ga met ons en onze trouwe langorige metgezellen mee op een tocht over de hellingen met de heilige olijfbomen, weelderige bossen en met stenen bezaaide berghellingen voor deze onvergetelijke vakantie ervaring.

De regio

Deze locatie ligt dichtbij enkele van de belangrijkste culturele en historische bezienswaardigheden voor het toerisme in Turkije, zoals Ephesus, Labranda, Halicarnassus (Bodrum) en Alinda. De foto-perfecte natuurlijke omgeving van het prachtige Bafameer en het ruige Latmos gebergte is een ideaal uitgangspunt voor uw vakantie naar Turkije. Deze regio wordt al duizenden jaren bewoond door mensen zoals blijkt uit meer dan honderd prehistorische rotstekeningen (ontdekt sinds 1994), ruïnes van Byzantijnse kastelen aan de wal van het meer op de eilandjes, uit rotsen gehakte heiligdommen en fresco’s, oude kloosters en het pittoresk gelegen dorp met haar vriendelijke dorpelingen. Je hebt het recept voor een authentieke en onvergetelijke vakantie in West Turkije.

            

Om naar uit te kijken

Geniet van het rustieke en perfecte decor van de dorpelingen en die hun dieren weer terugbrengen naar hun stal voor de nacht. Wanneer de volgende ochtend de dorpelingen hun dieren weer naar de weide brengen, gaan wij op pad met de ezels op onze eigen trektocht. Het aanbidden van de “weergoden” op de top van de berg Latmos en jezelf verbinden met de natuur.

Hoogtepunten

 • Ontdek de bizarre rotsformaties en mythische landschappen te voet.
 • Leven in harmonie met onze trouwe metgezel de ezel
 • Kamp onder de sterren van de Egeïsche lucht
 • Klim naar de top van het Latmos gebergte
 • Verken eeuwenoude ruïnes
 • Wandelingen door de eeuwenoude olijfgaarden
 • Bezoek schilderachtige bergdorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Het Agora pension ligt in het centrum van het dorp Kapikiri op de noordoost kant van het Bafameer. Hier is het leven vreedzaam, ver weg van de toeristische centra, in het midden van een prachtig landschap en in nauw contact met het dagelijkse leven in het dorp. De hanen en ezels van het dorp zullen dienen als uw wekker.

Uw gastheer, Orhan Sercin, was gedurende vele jaren de burgemeester van Kapikiri.

Hij kent zijn vaderland rond het Bafameer, zoals niemand anders. Hij kan veel verhalen vertellen, goede nuttige tips geven die niet te vinden zijn in de reisgids.

Het pension biedt u een mooi ingerichte kamer. Er zijn 11 kamers met badkamer en toilet beschikbaar.
Onlangs is het pensioen zelfs uitgerust met centrale verwarming voor het koelere seizoen.
De gastheer is met name trots op de nieuwe, interne hamam (Turks bad). De centrale verwarming en de haman worden opgestookt met “peletts” uit de productie van olijfolie, een ecologische en kosten effectief alternatief in deze olijven regio!

Anne ( “Mam”) is de kok en zij bereidt alle maaltijden. De maaltijden worden geserveerd, afhankelijk van de weersomstandigheden, in de comfortabele eetzaal of op het overdekte terras.
Het ontbijt bestaat uit verschillende soorten kaas uit de regio, huis-jams, olijven uit eigen boomgaard, honing, yoghurt en eiergerechten volgens uw wensen. Het diner wordt meestal een typisch Turks menu met vijf gangen: soep, diverse groenten bereid met olijfolie (ook van eigen bodem), vlees of verse vis uit het Bafameer, toetje zoals zoete specialiteiten en verse vruchten.

Naast frisdranken is er ook bier, raki en een goede selectie van redelijk geprijsde regionale en nationale wijnen. Als u niet bekend bent met raki, raden we u aan de raki met “zorg” tot u te nemen. Het wordt ook wel “leeuwenmelk” (Aslan Sutu) genoemd en sommige van onze gasten vertonen een opmerkelijke persoons verandering na een paar sloken. Gelukkig meestal in een positieve zin. Thee en koffie kunt u de gehele dag pakken zonder dat daar extra kosten voor inrekening worden gebracht.

Het pension heeft zowel een binnen- en buiten restaurant ten midden van bloemen, oleanders en eucalyptus bomen en met uitzicht op de oude Agora en de tempel van Athena. De tempel is vrijwel intact en ligt op een heuvel met uitzicht op het Bafameer en de eilanden, met het gebergte er achter. Er is ook een kleine bibliotheek met boeken in verschillende talen met informatie over de regio.

Wij hebben in ons dorp een echte troubadour, Mehmet Akgun, die leerde spelen op het traditionele string instrument saz. Dit leerde hij in de tijd dat hij, als jonge jongen, een geitenhoeder was. Hij zingt de liedjes en vertelt het verhaal van het Latmos gebergten. Regelmatig is hij in het pension te vinden om zijn liedjes te zingen.

Programma van dag tot dag

Dag 1
Welkom in Turkije! Aankomst in Izmir of Bodrum. Transfer van de luchthaven naar het Pension Agora in Kapikiri aan het Bafameer.

Dag 2
Laat u wekken door de hanen en de ezels in het dorp. Geniet van het zeer uitgebreide Turkse ontbijt met overwegend lokale produkten. Na het ontbijt gaan we de ruïnes van de oude stad Heraclea bekijken, waarop het nieuwe dorp Kapikiri is gebouwd, daaronder kunt u nog de nederzetting zien van Latmos. Vandaag zullen we ongeveer 6 uur lopen. Bij de overblijfselen van het “Bouleuterion” (de oude raadzaal) en de “necropolis” (grote begraafplaats) komen we oog in oog te staan met de oudheid. Het hoogte punt van de dag is een bezoek aan de grot Christus Pantocrator waar een icoon is te bezichtigen uit de Byzantijnse periode. Op de terugweg naar het pension passeren we de tempel van de mythische Endymion en we passeren een eiland in het meer met daarop een Hellenistisch kasteel. Genieten van het voortreffelijke diner bereid door mama (anne) in het pension en lekker op tijd naar bed, want morgen vertrekken we vroeg in de ochtend.

Dag 3
Bij het ochtendgloren eten we een stevig ontbijt en dan eindelijk gaan met onze langorige vrienden op pad. Elke ezel zal de bagage van 2 gasten dragen. Gasten dragen alleen hun dagelijkse benodigdheden, zoals water, zonnecrème, fotocamera etc in hun rugzak. U zult de hele week dezelfde ezel hebben en leren hoe voor haar te zorgen. Ook zal u haar gaan waarderen om het vertrouwen en het hardwerkende karakter. We lopen door de oude Latmos en beginnen onze klim in de bergen over oude geplaveide wegen en we zien een diversiteit van landschappen – van bizarre rotsformaties van gneiss (gebrand metamorf gesteente), glinsterende mico (mineralen) en oude olijfgaarden. We stoppen regelmatig om het uitzicht over het meer te bewonderen of dat de gids uitleg geeft over een deel van de flora en fauna in het gebied. We worden beloond met een zelfbereide maaltijd in de hut van een herder en genieten van een gezellige avond bij het vuur en vallen in onze tenten in diepe slaap. Vandaag 11 km gelopen van 35 m tot een hoogte van 550 m.

Dag 4
Onze dag begint vroeg en naar eeuwenoud gebruik met fris lentewater en verse geitenmelk. Onze route  voert ons door een geurig dennenbos naar de heuvel met de oude ruïnes van de nederzetting Bağarcik. Het begin van de route gaat steil omhoog en neemt ons mee naar het Stylos klooster. Deze etappe is vermoeiend, het tempo is stabiel en we nemen regelmatig een pauze om even bij te komen. Wanneer we kijken naar de ezels die onze zware lasten dragen, krijgen we hernieuwde energie om door te gaan. Onze bestemming is de oude tempel van Zeus in een  kleine vallei ten noorden van de nederzetting op de heuveltop. In het hedendaagse dorp Bağarcik zullen we door de burgemeester en zijn vrouw worden begroet en verwelkomd in hun huis. En gelegenheid om te douchen. We zullen verhalen uitwisselen en we nuttigen een traditionele Turkse maaltijd. Vanavond slapen we in een grote ruimte in het dorpshuis. Vandaag 1000 m gestegen en 650 m gedaald, ongeveer 10 km gelopen.

Dag 5
Vandaag klimmen we naar de hoogste top van het Latmos gebergte, door de lokale bevolking Tekerlek Daği genoemd, op 1375 m. Het ıs een rotsachtıg pad en klımmen over grote rotsblokken en -platen van de berg om zo dichter en dichter bij de top te komen. We beseffen ook hoe handig het is met de ezels als onze trouwe dragers. Het uitzicht in zuidelijke richting op het Bafameer, bij helder weer de Griekse eilanden en in noordelijke richting de kleine dorpjes verscholen in de groene heuvels is adembenemend. We nemen een welverdiende pauze en ieder kan op zijn eigen manier zich richten op  de weergoden. Het wordt duidelijk waarom dit sinds de prehistorie een spirituele plaats van aanbidding is geweest. We kamperen in de buurt van een kalkstenen grot op ongeveer 1200 m. We genieten van elkaars gezelschap, wisselen verhalen uit en koken een eenvoudige maaltijd boven het kampvuur. Vandaag 15 km. gelopen.

Dag 6
Vandaag beginnen we aan onze afdaling. We zullen slechts 4 uur lopen, maar onze knieën zullen daar dankbaar voor zijn. We zullen kamp maken en onze tent opzetten op een weelderig tuinachtig plateau met uitzicht op het onder ons gelegen bergdorpje Karahayit. We hebben deze middag de tijd om bijvoorbeeld een boek of tijdschrift te lezen of jouw indrukken op papier te zetten. Opnieuw delen we de maaltijd en de verhalen en als de schemering valt en de sterren vullen de hemel, voelen we ons enorm dankbaar en verbonden. Begin 1200 m afdaling naar 500 m ongeveer 8 km.

Dag 7
We blijven afdalen. Na ongeveer een uur komen we aan in het dorp Karahayit. We verkennen het dorp met zijn oude stenen huizen en hebben een theepauze in het theehuis. We zullen een korte omweg maken om de volgende bezichtiging te bereiken, het zeven broeders klooster (Yediler) hoog op een klif met uitzicht op het meer. Dan vervolgen we het laatste stuk afdeling en keren terug naar het pension Agora. De ezels kunnen weer terug naar hun weide in de olijfgaard. Na het delen van zoveel tijd vinden velen het moeilijk afscheid nemen van hun trouwe langorige vrienden. Moe maar voldaan is meestal een lekker koud biertje en daarna de douche een waar genot. Aangezien dit de laatste avond is om de indrukken en ervaring te delen en te herbeleven van de afgelopen dagen zal de gastheer u trackteren op een heerlijke barbecue. Afdaling van 500 m tot 35m en ongeveer 8,5 km.

Dag 8
Dag van vertrek en transfer naar luchthaven Izmir of Bodrum (verlenging is mogelijk, vraag offerte aan). Vaarwel en hopelijk tot ziens!

 

 

Arrangement 8 daagse ezeltrekking:

In 2020 is deze week te boeken in de periode: 11 april t/m 9 mei en 26 september t/m 17 oktober.

8 daags arrangement ezeltrekking € 750,00 p.p. Boeken

Groepsgrootte: Maximaal 12 personen, gegarandeerd vertrek vanaf 3 personen.

Periode vermelden op het boekingsformulier.
Bij meerdere personen en/of kinderen aangeven op het boekingsformulier, leeftijd kinderen en de gewenste kamer(s). Ook eventuele extra dagen vermelden op het boekingsformulier.
Kinderen tot en met 6 jaar gratis, kinderen 7 – 12 jaar krijgen 50% korting

Inbegrepen bij de prijs:

 • Vervoer van en naar de luchthaven Bodrum of Izmir
 • Drie maaltijden per dag (ontbijt, lunch en dinner); water, koffie en thee inbegrepen
 • Engels sprekende, lokale gids
 • 2 nachten in pension Agora op basis van een 1-persoons- (indien mogelijk) of gedeelde kamer met eigen voorzieningen;
  1 overnachting in dorpshuis; 4 nachten in een tent onder de sterrenhemel

Niet inbegrepen bij de prijs:

 • Vliegticket (wij kunnen u hierbij adviseren)
 • De consumenten bijdragen van het garantiefonds GGTO € 15,00 per boekingsformulier
 • Visum kosten ca € 20,00 per persoon, online verkrijgbaar
 • Administratie/boekingskosten € 25,-
 • Alle overige consumpties en persoonlijke uitgaven

Groepsgrootte: Maximaal 12 personen, gegarandeerd vertrek vanaf 3 personen.

Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden:
Na tot standkoming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan.
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte Ezeltrekking door het Latmos gebergte
KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL67 ABNA 0488944538
Spring naar de toolbar