Bel vrijblijvend:
0572 - 373 582

Betreedt de oude wegen van de Carian Trail

Betreedt de oude wegen van de Carian Trail

Betreedt de oude wegen van de Carian Trail is het noordelijkste gedeelte van nieuwste lange afstandspad in het zuidwesten van Turkije en bevindt zich tussen de bergdorpjes en de zee. De gehele trail is maar liefst 800 km lang en verbindt de antieke steden met elkaar en voert over eeuwenoude handelsroutes en herderspaden, langs de baaien aan de Middellandse Zee en traditionele bergdorpen in het achterland. De andere trajecten van de trail zijn: “Ontdekking van de Cariantrail ”en “De contrasten van de Carian Trail ”. Ook bieden we een prachtig traject van de Carian trail aan op GPS onder de titel “Golf van Gokova”.   

Beginnen bij het begin

We starten vanaf de meest noordelijke punt van de Carian Trail in het kleine dorpje Karpuzlu met boven op de heuvels de indrukwekkende Agora van het oude Alinda. De week wordt besteed aan het verkennen van verschillende hoog gelegen dorpjes in een regio die al duizenden jaren een belangrijke producent van olijfolie, gedroogde vijgen, honing en marmer is gebleven. Wandel door landschappen die al meer dan tien millennia menselijke nederzettingen hebben gezien, verken de gigantische rotsblokken verspreid over de heuvels van het Latmos-gebergte, en loop over de stenen geplaveide paden die dateren van vóór Alexander de Grote. Na een week wandelen in een bijna bijbelse omgeving onder parasoldennen en door olijfgaarden, zal het geen verrassing zijn dat deze regio sinds de oudheid voortdurend een centrum van aanbidding is geweest door sekten, religies en allerlei soorten geloof. Geen vakantie naar Turkije zou compleet zijn zonder een bezoek aan de oceaan, en deze tour is geen uitzondering. We eindigen aan de zee, in het prachtige Bodrum.

De Regio

Het oude Caria was een regio in het westen van Anatolië en het moderne zuidwesten van Turkije, dat zich uitstrekt langs de Egeïsche- en de Middellandse Zee en hun achterland. Toen de Ionische en Dorische Grieken het westen koloniseerden, was er vermenging met de Carische bevolking, een oorspronkelijk zeevarend volk, om staten te vormen met Griekse invloeden. Tegenwoordig omvat de oude regio de Turkse provincies Muğla, Aydın en Denizli. Caria is bezaaid met overblijfselen van grote en kleine heilige heiligdommen en plaatsen van aanbidding, zelfs een uitgebreide ceremoniële ontmoetingsplaats bij Labranda. Sommige ruïnes zijn verbazingwekkend goed bewaard gebleven en worden vaak gevonden in dramatische, mythische omgevingen. Het icoon dat hier werd aanbeden, was Zeus Labrandeus, een rechtopstaande Zeus met een tweesnijdend gouden bijl op zijn rechterschouder. Het icoon is zichtbaar in het logo van de Carian Trail.

Om naar uit te kijken

Het voorspelbare goede weer blijft voor de meeste bezoekers een belangrijke reden voor dit gebied in Turkije. De Carian Trail kan het beste worden bewandeld in de lente- en de herfstmaanden. Al in maart worden de heuvels bedekt met wilde bloemen en de dagtemperaturen zijn dan al zeer aangenaam. In de zomer stijgt de temperatuur gestaagd. In september is het weer afgekoeld en een prima tijd om de wandelaars weer te verwelkomen na de hete zomer.

Hoogtepunten

 • Wandel in de voetsporen van de oude Carians
 • Ontdek afgelegen bergdorpjes en ontmoet vriendelijke dorpsbewoners
 • Zwem in de prachtig baai van een pittoresk vissersdorpje
 • Loop door eeuwenoude, mystieke olijfgaarden
 • Proef de smaken van de Turkse keuken

Zie programma.

Route van dag tot dag

Dag 1
Welkom in Turkije! Aankomst in Izmir of Bodrum, ophalen van de luchthaven en transfer naar uw guesthouse in Çine. Welkomstdiner en oriëntatie sessie met uw gids.

Dag 2
We krijgen een vroege start en transfer naar de oude Carische nederzetting Alinda. We verkennen de stadsmuren, de fortificeertorens, de agora en de ruïnes van de aquaducten en het theater voordat we onze wandeling op de Carian Trail beginnen. Vandaag bezoeken we de dorpen Yahşiler en Tekeler in het binnenland van Caria. Het grootste deel van de dag zullen we door eeuwenoude olijfgaarden lopen. De dorpen zijn eenvoudige bergnederzettingen grotendeels gebaseerd op landbouw – olijven, pijnboompitten, vijgen, veeteelt. We kiezen een van de mooie vergezichten om onderweg van onze picknicklunch te genieten. Aan het einde van onze wandeling zullen we overstappen naar het dorp Bağarcık, waar we worden verwelkomd door de burgemeester en zijn vrouw in hun ouderlijk huis voor een traditionele Turkse maaltijd en om de nacht door te brengen.

OMHOOG 798m – OMLAAG 228m – 8.8 km

Dag 3
Het dorp Bağarcık ligt aan de noordflank van het Latmos-gebergte. De route van de ochtend voert ons naar een bergpas die al eeuwenlang wordt gebruikt. Bomen met pijnboompitten worden afgewisseld met grote, verspreide rotsblokken in dit bevredigend bizarre rotslandschap. We genieten van een geweldig uitzicht op het meer van Bafa vanaf de top van het bereik. Vanaf dit punt volgt het pad een oude weg die werd aangelegd door een van de bevelhebbers van Alexander de Grote. We dalen af ​​aan de zuidkant van het Latmos-gebergte, te midden van de ruïnes van de oude Latmos en Heraclea, en volgen deze helemaal naar het dorp Kapıkırı aan het meer van Bafa, waar we slapen in een door een familie gerund pension.

OMHOOG 400 m – OMLAAG 965 m – 17.4 km

Dag 4
Na een geweldig, huisgemaakt ontbijt met lokale en biologische producten, hebben we een transfer van een uur naar de antieke stad Labranda, een oude gebedsruimte die dateert uit 600 voor Christus. De antieke stad is gebouwd op kunstmatige terrassen om grote ceremoniële bijeenkomsten bij te wonen. Na het bezoek lopen we naar het dorp Kargıcak in de heuvels met zijn interessante oude stenen huizen en vriendelijke dorpsbewoners. De theehuishouder zal ons zeker verrassen met zijn verhalen als in het verleden. Vanaf hier gaan we naar het pittoreske vissersdorp Çökertme, gelegen aan een prachtige, kleine baai. Vrije tijd tot het diner om te genieten van deze ongerepte zwemwateren of een wandeling langs het strand te maken. Overnachting in een lokaal guesthouse.

BEGIN OP 720 m – OMLAAG 515 m -8 km

Dag 5
Na het ontbijt in Çökertme worden we naar het nabijgelegen Bozalan dorp gebracht. Het startpunt voor onze wandeling vandaag. We zullen door het dorp lopen en de dorpshuizen en eeuwenoude landbouwterrassen bewonderen, waarna we het dennenbos in gaan. De oude karavaanroute brengt ons naar het dorp Gökbel, dat beroemd is om zijn tapijten (kilim). Afhankelijk van de interesse van de groep, kunnen we wellicht vrouwen zien weven. We stoppen in Gökbel voor thee en versnaperingen in het dorpscentrum en zetten vandaag onze wandeling voort met uitzicht op de oceaan. Onze wandeling eindigt bij aankomst in de badplaats Çakıllıyalı, waar we de nacht doorbrengen.

OMHOOG 472m – OMLAAG 702m – 15 Km

Dag 6
Na weer versterkt te zijn door het uitgebreid Turks ontbijt vertrekken we direct vanuit het guesthouse. Het oude pad dat we vandaag lopen was tot voor kort in verval geraakt. Nu, na de opening van de Carian Trail, wordt het nu weer gebruikt door hikers en wandelliefhebbers. De heuvelachtige route loopt langs vele ongerepte stranden en baaien. De habitat is divers: maquis, olijfgaarden en aardbeibomen (Arbutus unedo). Onze route voert ons door Kisebükü, een oude Byzantijnse nederzetting, en over een ander dorp naar ons eindpunt voor vandaag, Çiftlik. Vrije tijd tot het avondeten. Overnachting in guesthouse in Çiftlik.

OMHOOG 610 m – OMLAAG 540 m – 20.9 Km

Dag 7
We beginnen onze dag opnieuw vertrekkend te voet rechtstreeks vanuit het pension. We passeren verschillende afgelegen bergdorpjes en gehuchten met een oude koepelvormige waterkelder om te bekijken en een bezoek te brengen aan het dorp Çilek (Aardbeiendorp). Onze paden zijn voornamelijk bebost of lopen door olijfboomgaarden, waardoor we nog een laatste keer het zeer verschillende leven kunnen waarderen dat wordt geleid op slechts een half uur rijden buiten de belangrijkste toeristische hoofdstad van Bodrum – waar we deze avond zullen verblijven. Onze wandeling eindigt in Kızılağaç dorp en met een korte transfer naar Bodrum. Vrije tijd tot het avondeten. Tijd om te ontspannen en de markten te verkennen, of bezoek het wereldberoemde archeologische museum van Bodrum.

Hoogte verandering 790 m – 9,7 km

Dag 8
Vertrek dag en transfer naar luchthaven. Afhankelijk van je vertrektijd kan ´s morgens een wandeling worden georganiseerd naar Pedasa, de hoofdstad van de mysterieuze Lelegians, zoals opgetekend door Herodotus, gelegen in de heuvels boven Bodrum. Als u uw verblijf wilt verlengen, doen we graag aanbevelingen.

Route:   Alinda naar Bodrum
Moeilijkheid:  Makkelijk tot matig moeilijk
Accommodatie:  6 nachten in verschillende pensions of kleine hotels en 1 nacht in een dorpshuis
Wanneer:  In de maanden: maart t/m mei & september t/m half november
Groepsgrootte:  Maximaal 12. Gegarandeerd bij 4 personen.

Arrangementen:

8 daagse verblijf op basis van een 1-persoonskamer (indien mogelijk)  € 960,00 p.p. / Boeken

8 daagse verblijf op basis van een gedeelde 2-persoonskamer   € 855,00 p.p. / Boeken

Gebruik 1 boekingsformulier voor u en uw medereizigers en vermeld onder opmerkingen o.a. de datum van de door u verlangde periode.

 • Goede fitness, basis bergervaring en geschikte schoeisel (met goed profiel!) worden aanbevolen
 • Wil je het op jouw manier doen of individueel zonder gids?
  Elk onderdeel van deze vakantie kan aan de wensen van onze gasten worden aangepast of tot een langer verblijf worden uitgebreid met bezoeken aan culturele of historische bezienswaardigheden of plaatselijke dorpen. Neem hiervoor a.u.b. contact met ons op!

Wat is inbegrepen:

 • Luchthaven (Dalaman/Bodrum) tranfers op aankomst- en vertrekdagen
 • 6 Overnachtingen in diverse pensions/kleine hotels op basis van gedeelde tweepersoonskamer met uw eigen faciliteiten
  en 1 nacht in een dorpshuis
 • 3 maaltijden per dag (ontbijt. lunch, diner) inclusief water, koffie en thee
 • Engels talige plaatselijke gids
 • Kinderen 10 jaar en ouder zijn welkom. Kinderen van 7 tot 12 jaar krijgen 50% korting.

En wat komt er nog bij:

 • Retour vliegtickets
 • De consumenten bijdragen van het garantiefonds GGTO € 15,- per boekingsformulier.
 • Visum kosten ca € 20,- per persoon, zelf online te boeken.
 • Boekingskosten € 25,-
 • Alle persoonlijke uitgaven en de consumpties in de pensions.
 • Alle overige kosten.

Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden: Na tot standkoming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan. Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL67 ABNA 0488944538
Spring naar toolbar