Bel vrijblijvend:
0572 - 373 582

De contrasten van de Carian Trail

De contrasten van de Carian Trail

overzichtskaartDit wandelgedeelte van Akyaka naar Bodrum zijn de contrasten van de Carian Trail erg groot maar ook weer fascinerend: Verlies jezelf in de natuur en verken het bruisende Bodrum. Bodrum en Akyaka zijn, om verschillende redenen, bekende zomer resorts in de regio. Akyaka is nog steeds een levendig vissersdorp, en is in het verleden een aantal decennia uitgegroeid tot een idyllisch toevluchtsoord voor gezinnen, nog steeds aantrekkelijk vooral voor Turkse toeristen uit de belangrijkste steden als Ankara, Istanbul en Izmir. Het is bekend om zijn ongerepte zwemstrand, eenvoudige watersporten zoals kajakken en de natuurlijke omgeving met wandelpaden en mountainbikeroutes. Vergelijk dit met de Jetset lifestyle en bruisende nachtleven waarvoor Bodrum bekend is en je hebt het perfecte recept voor het ervaren van twee verschillende gezichten van Turkije tijdens uw bezoek met ons. Bekijk hoe de lokale vissers hun netten herstellen en geniet van de toast op een succesvolle wandeling op een levendig terras aan het water. Het contrast van twee werelden in één wandeltocht !

De regio

Dit is het gebied dat zo beroemd is opgetekend door Herodotus, de ‘Vader van de geschiedenis’, geschreven in de tijd dat het hedendaagse Bodrum nog steeds Halicarnassus werd genoemd en bestreden door de Perzen en Grieken. De oprichting van Halicarnassus is nog steeds onderwerp van discussie, maar algemeen wordt aangenomen dat het een Dorische kolonie was. Later werd het de hoofdstad van het oude Caria en werd de stad uitgebreid, straten en pleinen geplaveid en de haven verdiept om de handel te vergroten. De Carische koning Mausolus liet voor zichzelf een enorm gefortificeerd graf bouwen dat later bekend werd als een van de zeven wonderen van de antieke wereld. Vandaag de dag zijn de ruïnes nog steeds te bezoeken. Opvallend is het Crusader Castle van St. Peter, dat tot op de dag van vandaag nog steeds als schildwacht op wacht staat. Bodrum is het startpunt voor velen een “Blue Cruise” – de naam die wordt gegeven aan rustige cruises in traditionele gullet schepen die populair zijn langs de hele Turquoise kust.

Om naar uit te kijken

De oprichting van Halicarnassus is nog steeds gedebatteerd, maar het is algemeen aanvaard het was een Dorische kolonie. Later werd het de hoofdstad van het oude Caria en de stad werd uitgebreid, straten en pleinen geplaveid, en de haven verdiept om de handel te verhogen. De Carian koning Mausolus had een enorme versterkte tombe gebouwd voor zichzelf, die later bekend werd als een van de zeven wonderen van de oude wereld. De ruïnes zijn vandaag nog steeds te bezichtigen. Meer opvallend is de Crusader Castle van St. Peter, die tot op de dag blijft staan Sentinel over de stad. Bodrum is het uitgangspunt voor velen een “blauwe reis”-de naam gegeven aan rustige cruises in de traditionele gulet Schooners die populair zijn de hele turquoise kust.

Hoogtepunten

 • Wandeling op de paden van oude beschavingen
 • Koesteren in mediterrane zon en warmte
 • Kijk hoe vissers hun netten repareren
 • Observeer lokale vrouwen die traditionele kilim tapijten weven
 • Verken de ruïnes van een van de zeven wonderen van de antieke wereld
 • Ervaar het bruisende nachtleven van Bodrum

Route van dag tot dag:

DAG 1
Welkom in Turkije! Aankomst op de luchthaven van Dalaman of Bodrum. Luchthaven ontvangt en vervoer naar Akyaka (ongeveer een uur rijden). Afhankelijk van uw aankomst tijd, is er de mogelijkheid om te gaan zwemmen in het ondiepe en ongerepte baai van Akyaka. Welkomstdiner en oriëntatie gesprek met uw gids.

DAG 2
Na een uitgebreid ontbijt beginnen we onze wandeling direct vanuit het guesthouse en gaan we het bos rondom Akyaka binnen via het centrale marktplein. De geuren van het dennenbos is een metgezel voor al onze zintuigen. We wisselen af ​​tussen grindwegen en bospaden, wandelen door diverse kleine dorpjes en genieten keer op keer van het prachtige uitzicht van de baai van Gökova.  We eindigen onze wandeling in het kleine dorpje Turnalı en hebben dan in totaal 15 km gelopen met 580 m stijgen/dalen. We nemen de minibus naar het nabijgelegen Akbük waar ons guesthouse zich bevindt. Wij zullen daar twee nachten verblijven. Er is meestal tijd voor een verkoelende duik vóór het avondeten.

Dag 3
De ochtend begint met een lange klim, die wordt beloond met een prachtig uitzicht op de Golf van Gökova en het schiereiland Datça. Met deze wandeling bereiken een hoogte van 700 m over 12 km. Het pad gaat door een mystiek dennenbos en onze koers zigzagt omhoog en wisselt van muilezelpaden en grindwegen. We bereiken hoog op de vlakte het dorp Sarnıç met zijn vruchtbare velden. Per minibus gaan we weer terug naar ons guesthouse in het dorp Akbük met zijn hemelse baai.

DAG 4
Een korte rit brengt ons naar het startpunt van onze wandeling, het dorp Türkevleri. De wandelafstand is 13 kilometer voor vandaag. We zullen de kronkelende paden naar boven volgen langs de lage plantengroei om de hoogte te bereiken voor een mooi uitzicht over de Egeïsche zee. De route gaat verder door een dennenbos naar Bozalan Village, waar we verblijven in een Guesthouse. We besteden de middag met een culturele activiteit. De lokale vrouwen demonstreren en vertellen over tapijt weven (Kilim), wat nog steeds gebeurd op traditionele, eeuwenoude patronen: knoop voor knoop. Het dorp van Bozalan is beroemd voor zijn Kilim, en gebruikt alleen natuurlijke kleurstoffen.

DAG 5
Deze morgen vervolgen we onze wandeling, genietend van het rustige tempo van de voetreis. Al wandelend brengt het ons dichter bij de lokale bewoners en hun manier van leven. We lopen het dorpje Bozalan door, passeren eeuwenoude rijtjeshuizen, die honderden jaren geleden gebouwd en dorpshuizen. Een oude caravan route brengt ons naar het dorp Gökbel, ook bekend om zijn tapijtweven. We stoppen voor verfrissingen en een Turkse Çay (thee) in het dorpscentrum. Na de pauze vervolgen we met onze wandeling met het uitzicht op de zee wat ook als onze gids dient. Onze wandeling eindigt 14 kilometer verderop in een klein pension in het kustplaatsje Çakıllıyalı. Ook hier zal zwemmen mogelijk zijn, en we zullen tijdens het diner genieten van de lokale gerechten in een visrestaurant.

DAG 6
Na alweer een overheerlijk Turks ontbijt zal het ons de kracht geven om vandaag de langste afstand, 18 km. te voltooien. We beginnen direct vanuit ons Guesthouse in Çakıllıyalı.Het gedeelde van de trail dat we vandaag lopen, was in vervallen staat tot de laatste tijd. Nu na de opening van de Carian Trail wordt het nu weer gebruikt enthousiaste wandel liefhebbers.  De heuvelachtige route loopt door vele ongerepte stranden en baaien. Het gebied is divers: Maquis, olijfboomgaarden en aardbeibomen (Arbutus unedo). Onze route brengt ons door Kisebükü, een oude Byzantijnse nederzetting en op ons eindpunt voor de dag, het kleine dorpje Çiftlik. Vanaf hier zullen we een transfer nemen naar onze centraal gelegen Guesthouse in Bodrum. Het moderne Bodrum is bekend om zijn bruisende nachtleven. U bent vanavond vrij om deze bruisende stad te verkennen.

DAG 7
Onze gids zal u begeleiden in de stad Bodrum naar oude Halicarnassus van Caria en het kasteel van de ridders van St. John, die een van de beste onderwater archeologische musea in de wereld heeft. U waant zich eeuwen terug bij het zien van de originele exposisities van scheepswrakken uit de uit de 4Th eeuw voor Christus en het Mausoleum van Mausolus, een van de zeven wonderen van de oude wereld. Op deze uw laatste avond, waarom zullen we niet proosten op een succesvolle wandelingen met een high-five cocktail op een gezellig terras aan het water in Bodrum?

DAG 8
Dag van vertrek en transfer naar Bodrum Airport. Afhankelijk van uw vertrek tijd kunnen we u helpen met het informeren over een extra activiteit voor de ochtend. Afscheid en zie je weer de volgende keer!

Route                    Akyaka naar Bodrum
Moeilijkheid           Makkelijk tot matig (groene wandelschoen)
Accommodatie      7 nachten in verschillende Guesthouses
Wanneer               In de maanden: maart / april / mei / september / oktober
Groepsgrootte:      Maximaal 12. Gegarandeerd bij 4 personen.

Arrangementen:

8 daagse verblijf op basis van een 1-persoonskamer   € 1.050,00 p.p. / Boeken

8 daagse verblijf op basis van een gedeelde 2-persoonskamer   € 855,00 p.p. / Boeken

Gebruik 1 boekingsformulier voor u en uw medereizigers en vermeld onder opmerkingen o.a. de datum van de door u verlangde periode.

 • Goede fitness, Basic Alpine ervaring en geschikte schoeisel (met goed profiel!) worden aanbevolen
 • Wil je het op jouw manier doen? Elk onderdeel van deze vakantie kan aan de wensen van onze gasten worden aangepast of tot een langer verblijf worden uitgebreid met bezoeken aan culturele of historische bezienswaardigheden of plaatselijke dorpen. Neem hiervoor a.u.b. contact met ons op!

Wat is inbegrepen:

 • Luchthaven tranfers Bodrum/Izmir op aankomst- en vertrekdagen
 • 7 Overnachtingen in diverse pensions/guesthouses op basis van gedeelde tweepersoonskamer met uw eigen faciliteiten
 • 3 maaltijden per dag (ontbijt. lunch, diner) inclusief water, koffie en thee
 • Engels talige plaatselijke gids
 • Kinderen 10 jaar en ouder zijn welkom. Kinderen van 7 tot 12 jaar krijgen 50% korting.

En wat komt er nog bij:

 • Retour vliegtickets naar Dalaman/Bodrum.
 • De consumenten bijdragen van het garantiefonds GGTO € 15,- per boekingsformulier.
 • Visum kosten ca € 20,- per persoon, zelf online te boeken.
 • Boekingskosten € 25,-
 • Alle persoonlijke uitgaven en de consumpties in de pensions.
 • Alle overige kosten.

Wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

De aanbetaling voor deze reis is conform de algemene voorwaarden:
Na tot standkoming van de Overeenkomst dient binnen 14 dagen na ontvangst van de aanbetalingsfactuur 20% van de reissom te zijn voldaan met een minimum van € 50 per reiziger. Indien vliegtickets zijn inbegrepen, dient het volledige bedrag van de vliegtickets plus 20% van de reissom van het overige deel van de reis als aanbetaling te worden voldaan.
Het restant van de reissom dient uiterlijk 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis te zijn voldaan. Bij totstandkoming van de Overeenkomst binnen 6 weken voor de aanvangsdatum van de Reis, dient de volledige reissom per ommegaande en in ieder geval voor aanvang van de Reis te zijn voldaan.

8-daagse-Carian-trail-voor singles-groepsreis--gezinsreis-en teambuilding 8-daagse-Carian-trail-voor singles-groepsreis--gezinsreis-en teambuilding
KVK: 38017786
BTW nr: NL807474435B01
IBAN nr: NL67 ABNA 0488944538
Spring naar toolbar